Liigu sisu juurde

Inspiratsioon

2024. aasta trendivärvid

Igal aastal valivad maailma juhtivad värvitootjad välja aasta värvid, mis maailma kõige enam mõjutavad ja inspireerivad. Millised 2024. aasta värvid valisid välja aga Pantone, Tikkurila ja Sadolin?

Pantone 2024. aasta värv – “Peach Fuzz
Rahvusvaheline värviekspert Pantone otsustas 2024. aasta värviks valida pehme ja sooja, roosakas-oranžika tooni “Peach Fuzz“, ametliku nimega “Pantone 13-1023 Peach Fuzz“. Värvitoon on sametiselt õrn, elegantne ja peenetundeline.

Võrreldes eelmise aasta julge valikuga, erksa roosa-punase tooniga “Viva Magenta“, on 2024. aasta “Peach Fuzz” pigem mahedam ning peegeldab inimeste vajadust rahu ja vaikuse järele.

“Peach Fuzz” leiab kindlasti 2024. aastal kasutust sisekujunduses (vaibad, tapeedid, kangad jne), aga ka moe- ja ilutööstuses.

Untitled design 1

Foto: Pantone

Pantone aasta varv 2024 2

Foto: Pantone

Tikkurila 2024. aata värv – „Nude in Nizza

Tikkurila värvikollektsioon Color Now 2024 sündis koostöös Rootsi ettevõtja ja sisekujundaja Marie Olsson Nylanderiga. Kollektsiooni pärliks on aasta värv „Nude in Nizza“ – virsikutoon, mis õhkab soojust.

Värvikollektsiooniga väljendab Marie mängulisust, vabadust ja armastust. Color Now 2024 kollektsioon sisaldab 14 maalähedast tooni, mis on loodud üksteist täiendama ja mille hulgast leiab burgundiapunast, erinevaid beeže ja roosasid varjundeid, pehmet musta, hallikassininst ja oliivirohelist.

Aasta värv “Nude in Nizza” toob esile mõnusa soojuse, millest inimesed hetkel kõige enam puudust tunnevad ja mis on ka kogu kollektsioonile omaseks ühendavaks jooneks.

tikkurila colornow2024 nudeinnizza 4642

Foto: Tikkurila

Aasta varv 2024 foto Tikurila 3

Foto: Tikkurila

Sadolin 2024. aasta värv – „Sweet Embrace™

Sadolini värvieksperdid valisid aasta värviks soojust, pehmust ja positiivsust kiirgava tooni „Sweet Embrace™“. Tegemist on õrna tooniga, mis on inspiratsiooni saanud sulgedest ja pilvede pehmusest. Põhivärvi ümber on lisaks loodud kolm harmoneeruvat ja hõlpsasti kasutatavat värvitooni – põletatud oranž, sügavroheline ja pehme ookritoon.

Aasta värv on soe ja praktiline põhitoonina, ent sobib hästi ka nö taustavärviks ning seda on teiste toonidega kerge kombineerida. „Sweet Embrace™“ toon tervikuna mõjub rahustavalt, lisab ruumidesse soojust ja pehmust.

Sadolini aasta varv 2024

Foto: Sadolin

Sadolini aasta varv 2024 3

Foto: Sadolin